* allekirjoitus on oikeudellisesti pätevä ja mainittu [[EIDAS]]-asetuksessa.
Koska tapahtuma suoritetaan palvelussa eikä sopimusosapuolen hallussa laitteessa, allekirjoitettava sisältö ladataan täytyy ladata ja tallennetaan tallentaa palveluun, jossa se voidaan edelleen monistaa ja välittää eteenpäin. Samoin tapahtuman ulkopuolisten tahojen, siihen voi tutustua tapahtuman ulkopuoliset tahot kuten palvelun työntekijät työntekijöiden tai vastaava osapuolivastaavan osapuolen, on mahdollista tutustua sisältöön. Moni sisältö on usein [[NDA|vaitiolovelvollisuuden]] (''NDA, Non Disclosure Agreement'') alaista ja siten sen sellaisen lataaminen kolmannen osapuolen palveluun "allekirjoitettavaksi" voi teknisesti katsoen olla sopimusrikkomus ja laukaista sen vaitiolovelvollisuussopimuksen sanktiopykälät.
Ulkopuolisen - kuten tuomioistuimen - jälkikäteen suorittamaa aitouden todentamista ei voida tehdä aukottomasti , koska sopimusosapuolen ja allekirjoituksen välistä puuttuu ns . [[tekninen sidos]]. Sisällön ja sopmimusosapuolen sopimusosapuolen välinen matemaattinen - eli kryptograafinen kryptografinen sidos on katkennut , kun allekirjoitus tehdään on tehty tunnistettuna palvelun omalla varmenteella. Palvelun tarjoaja Palveluntarjoaja ei myöskään pysty aukottomasti todistamaan, että nimenomaan sopimusosapuoli on tehnyt allekirjoituksen.
Kaikki [[Allekirjoitus/Tavat|allekirjoituspalvelut]] ovat yksityisiä yrityksiä yksityisten yritysten tuottamia eikä niiden työntekijöitä sido virkavastuu. Niiden käytössä on kyse palvelun käyttäjän ja palvelua tarjoavan yrityksen välisestä yksityisoikeudellisesta sopimuksesta , jonka on laatinut alusta loppuun palvelun tarjoajapalveluntarjoaja.
Kolmannen osapuolen palvelussa varmenteella tehtyä allekirjoitusta voi jo kutsua allekirjoitukseksi kuten perinteisesti mielletään ja niiden käyttö on yleisintä Suomessa. Siitä huolimatta se perustuu vahvasti luottamukseen koska tapahtumassa tekninen sidos on katkennut.