Muutokset

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

DigiSign Client

7 merkkiä poistettu, 19. heinäkuuta 2015 kello 15.01
'''mPollux Digisign Client''' ohjelmisto nimensä mukaisesti tukee allekirjoittamista, mutta vain palvelussa. Ohjelmistopaketin '''mukana ei tule käyttäjän laitteeseen asennettavaa allekirjoitusohjelmaa eikä ohjelmisto myöskään tue tai määrittele tiedostomuotoa''' (allekirjoitettua paperia vastaavaa) joka sisältäisi sekä allekirjoitettavan sisällön ja sitä vastaavan digitaalisen allekirjoituksen.
Allekirjoittaminen on siis mahdollista jos käytettävissä on web-palvelu joka on rakennettu tukemaan mPollux DigiSignin tapaa tehdä digitaalinen allekirjoitus varmenteella. Tiettävästi tälläistä allekirjoitusta tukevaa palvelua ei ole missään tuotantokäytössä<ref name='vrk-allekirjoituslausunto' >''aikanaan kysyttäessä asiaa Väestörekisterikeskuksesta, ei heidän asiantuntijansa ollut itsekkään koskaan tehnyt allekirjoitusta työnantajansa tuottamalla kortilla.''</ref>. Koska palvelu lähettää allekirjoituspyynnön käyttäjälle, ei ole takeita siitä, että kyseinen palvelu olisi rakennettu vastaanottamaan käyttäjän haluamaa allekirjoitettavaa sisältöä - koska tyypilllisesti web-palvelut ovat räätälöityjä. Voisi siis hyvin olla, että yksittäisen palvelun allekirjoitukset liittyäisivät vain palvelun omaan sisältöön.
'''Allekirjoitettaessa''' käyttäjä ottaa yhteyden allekirjoitusta tukevaan web-palveluun ''' joka tukee allekirjoittamista ja valitsee sieltä allekirjoitettavan sisällön. Web-palvelu lähettää sisällöstä [[Tiiviste|tiivisteen]] käyttäjän selaimelle joka välittää sen kortinlukijalle ja kortille - jossa allekirjoitus tapahtuu. Itse allekirjoitus välitetään takaisin web-palveluun joka käsittelee sen kuten palveluun on määritelty.
'''Käyttäjälle ei jää allekirjoituksesta tiedostoa''' kuten [[DigiDoc]] minkä voisi tallentaa itselleen, koska sellaista ei muodosteta missään vaiheessa. Tämä on ongelmallista viitattaessa allekirjoitettuun sisältöön myöhemmin, tällöin tulee aina olla yhteydessä kyseiseen palveluun - joskin ei ole takeita, että kaikki osapuolet näkisivät samaan allekirjoitukseen palvelussa koska todennäköisesti näkyvyys on tiukasti rajattu. Tämä on keskeistä allekirjoituksen kannalta, koska tarkoitus on nimenomaan todistaa sopimus tms jälkikäteen kolmannelle osapuolelle, kuten tuomioistuimelle. Pahimmassa tapauksessa palvelu tuhoutuu tai poistetaan käytöstä, allekirjoittajalla ei ole tähän mitään kontrollia.

Navigointivalikko