Etusivu

DigiWiki
Versioiden väliset erot
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Näytettyjen versioiden välissä on 24 versiota, jotka ovat yhden käyttäjän tekemiä.)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Digitalisaatio''' (puhekielessä ''digisaatio'') tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.
+
<div style='float: right; right: 20px; width: 45%; border: 1px solid lightgray; padding-top: 0;'>
 
+
<div style='width: 100%; background-color: #007eff; padding: 0; color: white; font-weight: bold;'><span style='padding-left: 0.3em;'>AJANKOHTAISTA</span></div>
'''Sivuston tarkoitus''' on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsema ohjeistus ja palveluiden rakentaminen niiltä osin, kuin luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen ja allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan normit ja lait.
+
* 2017-12-19 Oikeusministeriön työryhmä: [[Äänestäminen|Nettiäänestystä]] ei tule.
 +
* EU:n [[tietosuoja]]-asetus (GDPR) tulee voimaan 2018 keväällä.
 +
* [[Firefox|Firefoxin]] NPAPI-rajapintaa käyttävien allekirjoitus-plugininien tuki loppui 52-versiossa.
 +
* 2017-03-20 Ensimmäinen [https://siirto.fi/raha-siirtyy-nyt-pankista-toiseen-sekunneissa/ pankkien välinen siirto-suoritus] tehty.
 +
* 2017-03-01 Nordean [[Siirto]] ohjelman ekat versiot on nyt saatavilla mobiililaitteisiin.
 +
</div>
 +
<div style='width: 50%'>'''<span style='font-size: 1.5em;'>Digitalisaatio</span>''' (puhekielessä ''digisaatio'') tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.
  
 +
'''Sivuston tarkoitus''' on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, [[Allekirjoitus|allekirjoittaminen]] ja  siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen.
 +
</div>
  
 
<div style='position: absolute; right: 10%' >
 
<div style='position: absolute; right: 10%' >
 
<h2>Suositeltavia sivuja</h2>
 
<h2>Suositeltavia sivuja</h2>
* [[Viranomaisasiointi]]
+
* [[Viranomaisasiointi]] on mahdollista etänä.
* [[qDigiDoc]]
+
* [[qDigiDoc]] säästää käyttäjänsä aikaa ja rahaa.
 
* [[Luettelo tunnisteista]]
 
* [[Luettelo tunnisteista]]
 
* [[:Luokka:Toimijat|Digitalisaatiota kehittävät tahot]]
 
* [[:Luokka:Toimijat|Digitalisaatiota kehittävät tahot]]
* [[Viro/e-Kansalaisuus]]
+
* Eri [[:Luokka:Maat|maiden]] ratkaisuja tunnistuksessa, laskutuksessa, jne
* [[Viro/Vertailu]]
+
* [[Viro/e-Kansalaisuus]] oikoo harhaluuloja.
 +
* [[Viro/Vertailu]] siitä, mikä meni pieleen.
 +
* [[SATU]] on henkilökohtainen, mutta harvalle tuttu.
 +
* [[Rahansiirto|Rahansiirto / mobiilimaksaminen]] on nyt kuuma aihe.
 
</div>
 
</div>
  
Rivi 23: Rivi 34:
 
* [[Aikajana]]
 
* [[Aikajana]]
 
* [[:Luokka:Sanakirja|Sanakirja]]
 
* [[:Luokka:Sanakirja|Sanakirja]]
** [[Terminologia]]
+
* [[:Toiminnot:Pitkät_sivut|pitkät]] sekä [[:Toiminnot:Kaikki_sivut|kaikki]] sivut ja [[:Toiminnot:Luokat|kaikki luokat]]
* kaikki [[:Toiminnot:Kaikki_sivut|sivut]] ja [[:Toiminnot:Luokat|luokat]]
+
  
  
Sivujen sisällön muokkaamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Sisäänkirjautuessa [[Henkilökortti|henkilökortti]] tulee olla lukijalaitteessa yläreunan kirjautumislinkkiä klikatessa. Sivuston varmenne tulee hyväksyä käsin koska se on toistaiseksi vielä itse tehty.
+
Sivujen muokkaamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Sisäänkirjautuessa [[Henkilökortti|henkilökortti]] tulee olla lukijalaitteessa yläreunan kirjautumislinkkiä klikatessa. Sivuston varmenne tulee hyväksyä käsin koska se on toistaiseksi vielä itse tehty.

Versio 20. joulukuuta 2017 kello 13.13

AJANKOHTAISTA
Digitalisaatio (puhekielessä digisaatio) tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.

Sivuston tarkoitus on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen.

Suositeltavia sivuja

Sisältö


Sivujen muokkaamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Sisäänkirjautuessa henkilökortti tulee olla lukijalaitteessa yläreunan kirjautumislinkkiä klikatessa. Sivuston varmenne tulee hyväksyä käsin koska se on toistaiseksi vielä itse tehty.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut