Etusivu

DigiWiki
Versioiden väliset erot
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Näytettyjen versioiden välissä on 13 versiota, jotka ovat yhden käyttäjän tekemiä.)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Digitalisaatio''' (puhekielessä ''digisaatio'') tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.
+
<div style='float: right; right: 20px; width: 45%; border: 1px solid lightgray; padding-top: 0;'>
 
+
<div style='width: 100%; background-color: #007eff; padding: 0; color: white; font-weight: bold;'><span style='padding-left: 0.3em;'>AJANKOHTAISTA</span></div>
'''Sivuston tarkoitus''' on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisessa niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja  siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait.
+
* 2017-12-19 Oikeusministeriön työryhmä: [[Äänestäminen|Nettiäänestystä]] ei tule.
 +
* EU:n [[tietosuoja]]-asetus (GDPR) tulee voimaan 2018 keväällä.
 +
* [[Firefox|Firefoxin]] NPAPI-rajapintaa käyttävien allekirjoitus-plugininien tuki loppui 52-versiossa.
 +
* 2017-03-20 Ensimmäinen [https://siirto.fi/raha-siirtyy-nyt-pankista-toiseen-sekunneissa/ pankkien välinen siirto-suoritus] tehty.
 +
* 2017-03-01 Nordean [[Siirto]] ohjelman ekat versiot on nyt saatavilla mobiililaitteisiin.
 +
</div>
 +
<div style='width: 50%'>'''<span style='font-size: 1.5em;'>Digitalisaatio</span>''' (puhekielessä ''digisaatio'') tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.
  
 +
'''Sivuston tarkoitus''' on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, [[Allekirjoitus|allekirjoittaminen]] ja  siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen.
 +
</div>
  
 
<div style='position: absolute; right: 10%' >
 
<div style='position: absolute; right: 10%' >
Rivi 10: Rivi 18:
 
* [[Luettelo tunnisteista]]
 
* [[Luettelo tunnisteista]]
 
* [[:Luokka:Toimijat|Digitalisaatiota kehittävät tahot]]
 
* [[:Luokka:Toimijat|Digitalisaatiota kehittävät tahot]]
 +
* Eri [[:Luokka:Maat|maiden]] ratkaisuja tunnistuksessa, laskutuksessa, jne
 
* [[Viro/e-Kansalaisuus]] oikoo harhaluuloja.
 
* [[Viro/e-Kansalaisuus]] oikoo harhaluuloja.
 
* [[Viro/Vertailu]] siitä, mikä meni pieleen.
 
* [[Viro/Vertailu]] siitä, mikä meni pieleen.
* [[SATU]] on harvalle tuttu.
+
* [[SATU]] on henkilökohtainen, mutta harvalle tuttu.
 
* [[Rahansiirto|Rahansiirto / mobiilimaksaminen]] on nyt kuuma aihe.
 
* [[Rahansiirto|Rahansiirto / mobiilimaksaminen]] on nyt kuuma aihe.
 
</div>
 
</div>

Versio 20. joulukuuta 2017 kello 14.13

AJANKOHTAISTA
Digitalisaatio (puhekielessä digisaatio) tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.

Sivuston tarkoitus on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen.

Suositeltavia sivuja

Sisältö


Sivujen muokkaamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Sisäänkirjautuessa henkilökortti tulee olla lukijalaitteessa yläreunan kirjautumislinkkiä klikatessa. Sivuston varmenne tulee hyväksyä käsin koska se on toistaiseksi vielä itse tehty.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut