Firefox

DigiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

<< takaisin

Firefox on Mozilla-projektin web-selain. Sähköisen asioinnin kannalta Firefox on ollut niitä harvoja joka on aina tukenut ulkoisilla, laitteistopohjaisilla turvalaitteilla kuten henkilökortilla käytettäviä varmenteita. Tämä on mahdollistanut tunnistamisen ja allekirjoittamisen verkkopalveluissa.

Mozilla-projektin ohjelmistot käyttävät heidän omaa NSS (Network Security Services) -kirjastoansa varmenteiden hallintaan. Käyttöjärjestelmissä joissa on järjestelmän mukana tullut eri varmenneratkaisu (kuten Microsoft Windows), tulee varmenteet käsitellä erikseen NSS-työkaluilla jotta niitä voi käyttää Firefox ja Thunderbird ohjelmissa. Käytännön toimenpide voisi olla Väestörekisterikeskuksen juurivarmenteen (CA certificate) lisääminen ja sille luottamuksen myöntäminen Firefoxia käytettäessä.

Versiokohtaista:


Sisällysluettelo


Tunnistusasetukset

Tunnistustuki löytyy selaimesta: Muokkaa -> Asetukset -> Tietosuoja ja turvallisuus -> Turvallisuuslaitteet

Firefox asetuksien tietoturvalaitteet jossa ladattuna OpenSC ohjelmiston PKCS#11-laajennos USB-kortinlukijalle. Kuvassa näkyvät tietokoneen kaksi Gemalto-kortinlukijaa joissa toisessa on henkilökortti. p11-kit laajennus on pois käytöstä.

Firefox tukee varmennevarastoja pkcs#11-määritysten mukaisesti ja OpenSC-ohjelmiston mukana tulevia pkcs#11-laajennoksia. Niistä on kaksi versiota, normaali opensc-pkcs11.so ja NonRepudiation-ongelman takia luotu onepin-pkcs11.so joka estää muiden kuin tunnistusvarmenteen PIN-koodin kyselyn. Suomen henkilökortilla olevien kahden henkilövarmenteen ja juurivarmentimien takia selaimessa pitää käyttää onepin-pkcs11.so versiota.

Versio 57

<html><a href="about:preferences#privacy">about:preferences#privacy</a></html>


https://www.mediawiki.org/wiki/HTML_restriction

Versio 58 Quantum

Laajennokset chrome-token-signing ja firefox-pkcs11-loader ladattuina Firefoxiin mahdollistavat allekirjoitukset allekirjoitusvarmenteella (PIN2).

Laajennokset chrome-token-signing ja firefox-pkcs11-loader tulee olla ladattuina jos halutaan allekirjoittaa selaimella.

Virhekoodit

Error code: SEC_ERROR_INPUT_LEN tulee NSS-kirjastosta kun sille syötetty varmenne on liian pitkä. Virolaisella kortilla oleva Elliptic Curve -varmenne ei jostain syystä kelpaa ko kirjastolle.

Katso myös

<< takaisin

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut