Firefox

DigiWiki
Versio hetkellä 12. huhtikuuta 2018 kello 11.14 – tehnyt TUOMALA JUHA 10000350X (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

<< takaisin

Firefox on Mozilla-projektin web-selain. Sähköisen asioinnin kannalta Firefox on ollut niitä harvoja joka on aina tukenut ulkoisilla, laitteistopohjaisilla turvalaitteilla kuten henkilökortilla käytettäviä varmenteita. Tämä on mahdollistanut tunnistamisen ja allekirjoittamisen verkkopalveluissa.

Mozilla-projektin ohjelmistot käyttävät heidän omaa NSS (Network Security Services) -kirjastoansa varmenteiden hallintaan. Käyttöjärjestelmissä joissa on järjestelmän mukana tullut eri varmenneratkaisu (kuten Microsoft Windows), tulee varmenteet käsitellä erikseen NSS-työkaluilla jotta niitä voi käyttää Firefox ja Thunderbird ohjelmissa. Käytännön toimenpide voisi olla Väestörekisterikeskuksen juurivarmenteen (CA certificate) lisääminen ja sille luottamuksen myöntäminen Firefoxia käytettäessä.


Sisällysluettelo

Versio 57

<html><a href="about:preferences#privacy">about:preferences#privacy</a></html>


https://www.mediawiki.org/wiki/HTML_restriction

Versio 58 Quantum

Laajennokset chrome-token-signing ja firefox-pkcs11-loader ladattuina Firefoxiin mahdollistavat allekirjoitukset allekirjoitusvarmenteella (PIN2).

Laajennokset chrome-token-signing ja firefox-pkcs11-loader tulee olla ladattuina jos halutaan allekirjoittaa selaimella.

Virhekoodit

Error code: SEC_ERROR_INPUT_LEN tulee NSS-kirjastosta kun sille syötetty varmenne on liian pitkä. Virolaisella kortilla oleva Elliptic Curve -varmenne ei jostain syystä kelpaa ko kirjastolle.

Katso myös

<< takaisin

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut