Muutokset

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Palvelulle

423 merkkiä lisätty, 27. maaliskuuta 2020 kello 09.43
WP:ssä on XMLRPC-rajapinta joka on tunnettu ongelmistaan, sitä on käytetty mm DDoS-hyökkäysten proxynä peittämään ja monistamaan todellisen hyökkääjän liikenne<ref name='sucuri-2014'>[https://blog.sucuri.net/2014/03/more-than-162000-wordpress-sites-used-for-distributed-denial-of-service-attack.html More Than 162,000 WordPress Sites Used for Distributed Denial of Service Attack]</ref> - eli saada WP:tä käyttävä taho näyttämään hyökkääjältä.
 
'''Symfony''' on php-sovelluskehys joka kannustaa php-modulien uudelleenkäyttöön.
* [https://symfony.com/ symfony.com]
'''Joomla'''
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Django_(web_framework) wikipedia.org - Django]
'''Apache Struts''' on JavaEE-ohjelmointikielellä sovelluskehys joka kannustaa käyttämään MVC-arkkitehtuuria. * [http://struts.apache.org/ struts.apache.org] '''Qt WebAssembly''' on vuonna 2018 julkaistu laajennos Qt-kirjastoon joka mahdollistaa Qt-ohjelmien ajon web-selaimessa vaihtoehtona Javascriptille. * [https://wiki.qt.io/Qt_for_WebAssembly qt.io - Qt for WebAssembly]
=== Palvelimen sovellukset ===
=== Käyttöliittymän Python ===
'''Python''' on kielenä [https://insights.stackoverflow.com/survey/2019 kasvattanut suosiota ] tietojenkäsittelyssä käyttökohteesta riippumatta ja yrityksiä käyttää sitä web-palveluissa on ollut jo pitkään, sitä on lähinnä jarruttanut selaivalamistajien tuen puute. Javascript-kieli hallitsee webiä, mutta sen ulkopuolella sitä ei juurikaan käytetä. Tästä johtuen Python-kielen osaajia on huomattavasti enemmän ja loogisesti ajateltuna sen käyttö olisi perusteltua kun raskasta ajattelumallin- ja kielen vaihtoa ei tarvita kun kieli on kaikkialla yksi ja sama. Tämä säästää aikaa ja rahaa.
Jotkut Python-websivusto toteutukset ovat vaatineet selaimen laajennoksia joita ei ole ollut kaikkiin yleisesti käytössä oleviin selaimiin saatavilla ja tämä on myös vaatinut käyttäjältä Python-tuen asentamista laajennusmodulilla jota ei voida pitää kohtuullisena vaatimuksena - varsinkaan aikana kun verkkopalvelujen käyttö on levinnyt tietokoneiden ulkopuolelle mobiililaitteisiin, älytelkkareihin ja olohuoneiden pelikonsoleihin joihin sitä ei ole saatavilla. Viimeisimmät Python-kielellä tehdyt websivustot pohjautuvat Javascriptiin jolloin Python-tuen asentamista ei tarvita ja palvelut toimivat suoraan vaikka ne olisi ohjelmoitu Python-kielellä. Tämä on ollut yllättävä ja mullistava kehityssuunta.
Osa näistä tiedoista saadaan nykyään Väestörekisterikeskuksen västötietojärjestelmästä ([[Tekniikka/Digivirasto|Digiviraston hakemistoista]] ja [[VTJ|västötietojärjestelmästä]]), verohallinnon rekisteriin tallennetuista [[KATSO]]-tunnusten välisisistä valtuutuksista ja Patentti- ja rekisterihallituksen [[Kaupparekisteri|Kaupparekisteristä]]. Jatkossa Palveluväylän rooli- ja valtuutuspalvelu [[RoVa]] yhdistää ja korvaa kaikki edellämainitut julkis- ja yksityissektorin yhteisöjen osalta.

Navigointivalikko