Ero sivun ”Sinuna” versioiden välillä

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Myös pankkitunnuksia ja henkilökortteja myönnetään ulkomaalaisille, siinä ei ole mitään erikoista.)
Rivi 1: Rivi 1:
'''SisuID''' on virallisista tunnistusvälineistä johdettu, laadullisesti kolmannen asteen tunnistuspalvelu jonka perustajat julkaisivat sen SisuID-nimellä 13.12.2018 [[Nixu|Nixu Oyj]], [[Suomen Tilaajavastuu]] ja [[Digital Living International]]<ref name='nixu-20181213'>[https://www.nixu.com/fi/release/kanta-asiakaskorttien-ja-tunnuslukulistojen-loppu-nixun-kaynnistama-sisuid Nixu Oyj lehdistötiedote] ''Nixu, Suomen Tilaajavastuu sekä Digital Living International luovat uuden yhteisen sähköisen tunnistamisen ratkaisun julkishallinnon ja yksityisen sektorin käyttöön. '' Viitattu: 20190204</ref>. Tunnistuspalvelu on suunnattu yksityisille henkilöille ja julkisen sektorin käyttöön. Palvelun kehittämistä on rahoitettu myös verovaroilla Eduskunnan [https://fi.wikipedia.org/wiki/Sitra_(rahasto) Sitra] rahastosta.  
+
'''SisuID''' on virallisista tunnistusvälineistä johdettu, laadullisesti kolmannen asteen tunnistuspalvelu jonka perustajat julkaisivat sen SisuID-nimellä 13.12.2018 [[Nixu|Nixu Oyj]], [[Vastuu Group]] ja [[Digital Living International]]<ref name='nixu-20181213'>[https://www.nixu.com/fi/release/kanta-asiakaskorttien-ja-tunnuslukulistojen-loppu-nixun-kaynnistama-sisuid Nixu Oyj lehdistötiedote] ''Nixu, Suomen Tilaajavastuu sekä Digital Living International luovat uuden yhteisen sähköisen tunnistamisen ratkaisun julkishallinnon ja yksityisen sektorin käyttöön. '' Viitattu: 20190204</ref>. Tunnistuspalvelu on suunnattu yksityisille henkilöille ja julkisen sektorin käyttöön. Palvelun kehittämistä on rahoitettu myös verovaroilla Eduskunnan [https://fi.wikipedia.org/wiki/Sitra_(rahasto) Sitra] rahastosta.  
  
 
Tammikuussa 2022 ilmoitettiin , että hankekokonaisuuden vetäjäksi on perustettu [[Suomen Tunnistautumisosuuskunta]]<ref name='sttinfo-20220112'/>. Samalla kerrottiin nimen vaihtamisesta koska Sisu-nimi on jo käytössä<ref name='is-2022012'/>.
 
Tammikuussa 2022 ilmoitettiin , että hankekokonaisuuden vetäjäksi on perustettu [[Suomen Tunnistautumisosuuskunta]]<ref name='sttinfo-20220112'/>. Samalla kerrottiin nimen vaihtamisesta koska Sisu-nimi on jo käytössä<ref name='is-2022012'/>.

Versio 18. tammikuuta 2022 kello 09.04

SisuID on virallisista tunnistusvälineistä johdettu, laadullisesti kolmannen asteen tunnistuspalvelu jonka perustajat julkaisivat sen SisuID-nimellä 13.12.2018 Nixu Oyj, Vastuu Group ja Digital Living International[1]. Tunnistuspalvelu on suunnattu yksityisille henkilöille ja julkisen sektorin käyttöön. Palvelun kehittämistä on rahoitettu myös verovaroilla Eduskunnan Sitra rahastosta.

Tammikuussa 2022 ilmoitettiin , että hankekokonaisuuden vetäjäksi on perustettu Suomen Tunnistautumisosuuskunta[2]. Samalla kerrottiin nimen vaihtamisesta koska Sisu-nimi on jo käytössä[3].

Keskustelua

Katso myös

Lähteet

  1. Nixu Oyj lehdistötiedote Nixu, Suomen Tilaajavastuu sekä Digital Living International luovat uuden yhteisen sähköisen tunnistamisen ratkaisun julkishallinnon ja yksityisen sektorin käyttöön. Viitattu: 20190204
  2. Tunnistautumisosuuskunnan lehdistötiedote Uusi osuuskunta tuo markkinoille kansallisen tunnistautumispalvelun – tarjoaa vaihtoehdon salasanoille Viitattu: 20220114
  3. Uudella tunnistautumismenetelmällä ei ole vielä nimeä. Aiempi SisuID ei kelpaa, koska Sisu-nimi on jo alalla käytössä. Viitattu: 2022-01-18

Aiheesta muualla