Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä
Siirry navigaatioon
Siirry hakuun
Rivi 1: | Rivi 1: | ||
− | <div style='width: 50%'>'''Digitalisaatio''' (puhekielessä ''digisaatio'') tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta. | + | <div style='width: 50%'>'''<span style='font-size: 1.5em;'>Digitalisaatio</span>''' (puhekielessä ''digisaatio'') tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta. |
'''Sivuston tarkoitus''' on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen. | '''Sivuston tarkoitus''' on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen. |
Versio 27. tammikuuta 2017 kello 09.35
Digitalisaatio (puhekielessä digisaatio) tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajassa ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.
Sivuston tarkoitus on koota ja jakaa sähköiseen asiointiin liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistus niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi tämä sivusto on perustettu omakseen.
Suositeltavia sivuja
- Viranomaisasiointi on mahdollista etänä.
- qDigiDoc säästää käyttäjänsä aikaa ja rahaa.
- Luettelo tunnisteista
- Digitalisaatiota kehittävät tahot
- Viro/e-Kansalaisuus oikoo harhaluuloja.
- Viro/Vertailu siitä, mikä meni pieleen.
- SATU on henkilökohtainen, mutta harvalle tuttu.
- Rahansiirto / mobiilimaksaminen on nyt kuuma aihe.
Sisältö
- Käyttäjälle
- Palvelun omistajalle
- Yritykselle
- Kehittäjälle ja ylläpitäjälle
- Lainsäätäjälle
- Äänestäjälle
- Aikajana
- Sanakirja
- pitkät sekä kaikki sivut ja kaikki luokat
Sivujen muokkaamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Sisäänkirjautuessa henkilökortti tulee olla lukijalaitteessa yläreunan kirjautumislinkkiä klikatessa. Sivuston varmenne tulee hyväksyä käsin koska se on toistaiseksi vielä itse tehty.