Ero sivun ”Kortinlukija” versioiden välillä
Rivi 1: | Rivi 1: | ||
− | '''Kortinlukija''' on tietokoneeseen liitettävä laite jonka avulla voi käyttää älykortteja tietokoneessa ja tietoverkoissa. Lukijalaitteita on USB-, laajennuskortti- ja bluetooth -tyyppisiä. Hinta riippuu paljon mallista ja ostopaikasta, 5 - 50 euron laitteiden halvimmatkin ovat yleensä täysin toimivia. Turvallisimpia ovat mallit joissa on oma näppämistö tunnusluvun syöttöä varten, näiden osalta ohjelmistojen yhteensopivuus kannattaa tarkastaa erikseen. | + | '''Kortinlukija''' on tietokoneeseen liitettävä laite jonka avulla voi käyttää henkilökorttia (älykortteja) tietokoneessa ja tietoverkoissa. Lukijalaitteita on USB-, laajennuskortti- ja bluetooth -tyyppisiä. Hinta riippuu paljon mallista ja ostopaikasta, 5 - 50 euron laitteiden halvimmatkin ovat yleensä täysin toimivia. Turvallisimpia ovat mallit joissa on oma näppämistö tunnusluvun syöttöä varten, näiden osalta ohjelmistojen yhteensopivuus kannattaa tarkastaa erikseen. |
Nykyiset USB-liitäntäiset lukijalaitteet täyttävät [[CCID]]-, ISO/IEC [[7810]] ja [[7816]] -yhteensopivuusmääritykset, mutta tämä ei välttämättä selviä pakkauksesta eikä myyjäkään sitä todennäköisesti tiedä. | Nykyiset USB-liitäntäiset lukijalaitteet täyttävät [[CCID]]-, ISO/IEC [[7810]] ja [[7816]] -yhteensopivuusmääritykset, mutta tämä ei välttämättä selviä pakkauksesta eikä myyjäkään sitä todennäköisesti tiedä. |
Versio 19. heinäkuuta 2015 kello 15.34
Kortinlukija on tietokoneeseen liitettävä laite jonka avulla voi käyttää henkilökorttia (älykortteja) tietokoneessa ja tietoverkoissa. Lukijalaitteita on USB-, laajennuskortti- ja bluetooth -tyyppisiä. Hinta riippuu paljon mallista ja ostopaikasta, 5 - 50 euron laitteiden halvimmatkin ovat yleensä täysin toimivia. Turvallisimpia ovat mallit joissa on oma näppämistö tunnusluvun syöttöä varten, näiden osalta ohjelmistojen yhteensopivuus kannattaa tarkastaa erikseen.
Nykyiset USB-liitäntäiset lukijalaitteet täyttävät CCID-, ISO/IEC 7810 ja 7816 -yhteensopivuusmääritykset, mutta tämä ei välttämättä selviä pakkauksesta eikä myyjäkään sitä todennäköisesti tiedä.
Kortinlukijalla voi periaatteessa käsitellä myös matkapuhelimen SIM-korttia ym - jotka käyttävät samaa sähköistä rajapintaa. Sopivien ohjelmien löytäminen on yleensä rajoittavin tekijä.
Valmistajia
- Gemalto: gemalto.com
- SCM:
Jälleenmyyjiä Suomessa
Jälleenmyyjiä Virossa
Jos vierailee Virossa, toimivan lukijalaitteen voi ostaa lähes kaikkialta ja suuren kysynnän takia sen hinta on 5-10 euroa ostopaikasta riippuen.
- Pankit, teleoperaattorit, puhelinkaupat ja ATK-tarvikemyymälät