'''Vuonna 2017''' aloitettiin Suomen [[HETU/Uudistus-2017|henkilötunnuksen uudistushanke]] jossa oli tarkoitus poistaa siitä kaikki aiemmin koodattu tieto - syntymäaika ja sukupuoli. Koronavirus-pandemian takia valtion halu kantaa uudistuksesta aiheutuvat kustannukset väheni ja kokonaisuuudistuksen sijaan koodattujen tietojen sisältö tullaan poistamaan, mutta ulkoisesti tunnus näyttää samalta.
'''Tammikuussa 2022''' julkaistussa lakiehdotuksessa esiteltiin sivumennen toinen vastaava, henkilöä erittelevä yksilöivä , 11 merkkiä pitkä tunnus jolle oli ehdotuksessa annettu nimi [[Yksilöintitunnus]]. Se on tekninen tieto jolla voi luotettavasti erottaa henkilöt toisistaan tietojärjestelmissä. Jo olemassa oleva ja vastaava [[SATU]]-tunnus on kuvattu henkilökorttilaissa, mutta sitä ei mainita nimeltä tai sen pituutta määritellä.
5 § (29.6.2021/694)
Lakiehdotus ei ehdota olemassa olevan SATU:n käyttöä<ref name='hetu-lakiluonnos-202201p66a'/>.
Uusi Yksilöintitunnus 11-merkkiä, sen rakennetta ei tiedetä. Twitterissä niiden sen ja SATU:n erosta kysyttäessä saatiin lopulta vastaus, että SATU:n 80 miljoonan tunnusavaruutta ei ole kulutettu paljon ja ainoa syy uuteen, epäyhteensopivaan ja paljon kustannuksia aiheuttavaan tunnukseen oli "siinä on antoaluetta enemmän". Toden totta, siinähän on - vähän isommallekkin porukalle.
== Rakenne ==