Hallintolaki

Kohteesta DigiWiki
Versio hetkellä 8. maaliskuuta 2021 kello 11.20 – tehnyt TUOMALA JUHA 10000350X (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: '''Hallintolaki''' ''tarkoituksena on toteuttaa ja edistää hyvää hallintoa sekä oikeusturvaa hallintoasioissa. Lain tarkoituksena on myös edistää hallinnon palvelujen laatu...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hallintolaki tarkoituksena on toteuttaa ja edistää hyvää hallintoa sekä oikeusturvaa hallintoasioissa. Lain tarkoituksena on myös edistää hallinnon palvelujen laatua ja tuloksellisuutta[1].

Hallintolaki ei ota kantaa asiakirjojen tekniseen muotoon, allekirjoittamiseen tai toimitustavan yksityiskohtiin.


Osa 2, Luku 4, 17 § Asiakirjan toimittaminen

Lähettäjän vastuu on toimittaa asiakirja viranomaisen osoitteeseen[2] Käytännössä jokaisella virastolla on Internet-domain (verkkotunnus) ja siellä kirjaamo sähköpostiosoite, esimerkiksi kirjaamo@traficom.fi.

Osa 2, Luku 4, 20 § Asian vireilletulo

Hallintoasia tulee vireille, kun asian vireille panemiseksi tarkoitettu asiakirja on saapunut toimivaltaiseen viranomaiseen tai kun asia on sille suullisen vireillepanon yhteydessä esitetty ja käsittelyn aloittamiseksi tarvittavat tiedot on kirjattu.[3].

Osa 2, Luku 5, 23 § Käsittelyn viivytyksettömyys

Asia on käsiteltävä ilman aiheetonta viivytystä. Viranomaisen on esitettävä asianosaiselle tämän pyynnöstä arvio päätöksen antamisajankohdasta sekä vastattava käsittelyn etenemistä koskeviin tiedusteluihin.[4].


Lähteet

  1. finlex.fi Hallintolaki: Lain tarkoitus
  2. finlex.fi Hallintolaki: Asiakirjan toimittaminen Asiakirja toimitetaan asiassa toimivaltaisen viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Jos asiakirjan toimittamiselle on asetettu määräaika, lähettäjän on huolehdittava siitä, että asiakirja saapuu viranomaiseen määräajassa. Asiakirjan lähettäjälle on pyynnöstä annettava todistus asiakirjan kirjaamisesta tai muusta rekisteröinnistä. Viitattu: 2021-03-08
  3. finlex.fi Hallintolaki: Asian vireilletulo Viitattu: 2021-03-08
  4. finlex.fi Hallintolaki: Asian vireilletulo Viitattu: 2021-03-08

Aiheesta muualla