Ero sivun ”Kuitti” versioiden välillä

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: * [http://www.finanssiala.fi/finvoice/dokumentit/Kuittitiedot_Finvoice_soveltamisohje_v07_09-05-2016.pdf finanssiala.fi Korttioston kuittitietojen välitys Finvoice-verkkolaskuna])
 
 
(3 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 +
'''Kuitti''' on todiste maksusuoritteesta. Se sisältää kaikki tarpeelliset tiedot maksutapahtumasta ja sen kohteesta. Koska se on todiste, ideaaliympäristössä kuitin oikeellisuus pystytään toteamaan jotenkin, joko esittämällä siitä vastine myyjän tiedoista, todistamalla ostajan kappale oikeaksi [[allekirjoitus|allekirjoituksella]] tms tai molemmilla edellämainituilla tavoilla.
  
 +
Paperisten kuittien käsittely maksaa yrityksille noin 5-7 euroa kuittia kohden, kun taas sähköisen kuitin käsittely maksaa vain euron. Kustannusarvio perustuu sähköisen laskun käsittelyn kuluista saatuihin kokemuksiin<ref name='tekniikkatalous-2017-09-07'>[http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/eroon-paperikuiteista-suomalaiset-yrittavat-luoda-standardin-6674468 2017-09-07: tekniikkatalous.fi - Eroon paperikuiteista: Suomalaiset yrittävät luoda standardin]. ''Suomessa maksettiin viime vuonna kortilla 1,4 miljardia kertaa, joten kuittisäästöt ovat merkittävät vaikka kuluttajapuolella ei päästä samaan säästölukuun.'' Viitattu: 2017-09-08</ref>.
  
 +
__TOC__
 +
 +
 +
== Kuitin tietoja ==
 +
Kuitin subjektit, sen osapuolet voivat olla yhteisö tai luonnollinen henkilö.
 +
 +
* dokumentin yksilöivä tieto
 +
* suorituksen ajankohta: kellonaika, päivämäärä
 +
* maksun saajan yksilöivät tiedot
 +
* maksajan ykslöivät tiedot
 +
* suorituksen nimike
 +
* kohteiden määrät, niistä suoritettu rahamäärä ja sen verot verokannoittain
 +
* suorituksen ja verojen summat
 +
 +
== Muodot ja standardit ==
 +
[[Tiedosto:Fkl.recipt.png|right|300px|thumb|'''Finannssiala''' on määritellyt XML-muotoista sähköistä kuittia joka perustuu Finvoice-laskumuotoon ja toistaa sen tekniset ongelmat sellaisenaan.]]
 +
* [http://www.finanssiala.fi/finvoice/Sivut/default.aspx finanssiala.fi - Finvoiceen perustuvat XML-kuittimuodot]
 +
 +
== Katso myös ==
 +
* [[Laskutus]]
 +
 +
== Lähteet ==
 +
<references/>
 +
 +
== Aiheesta muualla ==
 +
* [https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuitti fi.wikipedia.org - Kuitti]
 
* [http://www.finanssiala.fi/finvoice/dokumentit/Kuittitiedot_Finvoice_soveltamisohje_v07_09-05-2016.pdf finanssiala.fi Korttioston kuittitietojen välitys Finvoice-verkkolaskuna]
 
* [http://www.finanssiala.fi/finvoice/dokumentit/Kuittitiedot_Finvoice_soveltamisohje_v07_09-05-2016.pdf finanssiala.fi Korttioston kuittitietojen välitys Finvoice-verkkolaskuna]

Nykyinen versio 8. syyskuuta 2017 kello 07.41

Kuitti on todiste maksusuoritteesta. Se sisältää kaikki tarpeelliset tiedot maksutapahtumasta ja sen kohteesta. Koska se on todiste, ideaaliympäristössä kuitin oikeellisuus pystytään toteamaan jotenkin, joko esittämällä siitä vastine myyjän tiedoista, todistamalla ostajan kappale oikeaksi allekirjoituksella tms tai molemmilla edellämainituilla tavoilla.

Paperisten kuittien käsittely maksaa yrityksille noin 5-7 euroa kuittia kohden, kun taas sähköisen kuitin käsittely maksaa vain euron. Kustannusarvio perustuu sähköisen laskun käsittelyn kuluista saatuihin kokemuksiin[1].


Kuitin tietoja

Kuitin subjektit, sen osapuolet voivat olla yhteisö tai luonnollinen henkilö.

  • dokumentin yksilöivä tieto
  • suorituksen ajankohta: kellonaika, päivämäärä
  • maksun saajan yksilöivät tiedot
  • maksajan ykslöivät tiedot
  • suorituksen nimike
  • kohteiden määrät, niistä suoritettu rahamäärä ja sen verot verokannoittain
  • suorituksen ja verojen summat

Muodot ja standardit

Finannssiala on määritellyt XML-muotoista sähköistä kuittia joka perustuu Finvoice-laskumuotoon ja toistaa sen tekniset ongelmat sellaisenaan.

Katso myös

Lähteet

  1. 2017-09-07: tekniikkatalous.fi - Eroon paperikuiteista: Suomalaiset yrittävät luoda standardin. Suomessa maksettiin viime vuonna kortilla 1,4 miljardia kertaa, joten kuittisäästöt ovat merkittävät vaikka kuluttajapuolella ei päästä samaan säästölukuun. Viitattu: 2017-09-08

Aiheesta muualla