RFC

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

RFC -- Request for Comments, on RFC Editorin julkaisemia dokumentteja. Suurin osa niistä on alunperin IETF (Internet Engineering Task Force) tekemiä määrittelyjä, mutta osa niistä tulee myös IETF:n ulkopuolelta, esim Independent Steam julkaisuina tai IRTF:n julkaisuina.. Spesifikaatiot on numeroitu alkaen numerosta 1. Tällä hetkellä numerot ovat jo lähetymässä kymmentätuhatta.

RFC:tä on useita eri luokkia:[1]

  • Standard Track (STD)
  • Informational
  • Experimental
  • Historic
  • Best Current Practice (BCP) [2]

RFC:hin viitataan yleensä muodossa RFC5280 tai RFC 5280 ja ne löytyvät RFC Editorin hakusivun kautta tai katsomalla RFC Index listasta.

Standard Track

Standard Track luokan RFC:t ovat varsinaisia IETF:n julkaisemia standardeja, ja niitäkin on useampaa eri tasoa, sen mukaan miten pitkälle standardointi on edennyt. Aikaisemmin tasoja oli kolme: Proposed Standard, Draft Standard, ja Internet Standard, mutta nykyään vain kaksi Proposed Standard ja Internet Standard.

Standard Track RFC:hin voidaan viitata myös muodossa STD70, jolloin viitataan ryhmään RFC:tä jotka yhdessä muodostavat standardin. Standardista on oma lista Standards RFC Editorin sivuilla.

Informational

Tämän luokan dokumentit voivat sisältää melkein mitä tahansa. Tätä luokkaa käytetään myös silloin kuin halutaan tuoda helpsti saativille jossain muualla määritelty asia, esim kryptografinen algoritmi.

Experimental

Experimental RFC:t ovat dokumenttejä, joista ei vielä tiedetä onko idea hyvä vai ei, joten asiaa pitää ensin kokeilla. Kokeilun jälkeen spesifikaatio julkaistaan aika usein uudestaan Standard Track dokumenttina, tai sitten dokumentti siirretään suoraan Historic luokkaan.

Historic

Dokumentti voidaan siirtää Historic luokaan jos se enää ole aktiivinen standardi ja on esim joko korvattu uudella tai todettu että kyseistä protokollaa ei enää käytetä missään.

Best Current Practice (BCP)

Tämä luokka on Informational ja Standard Track luokan välissä.

Aiheesta muualla

Katso myös

Lähteet