Ero sivun ”Validointi” versioiden välillä

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 7: Rivi 7:
  
 
== Palvelut ==
 
== Palvelut ==
Tulee huomioida, että verkossa sijaitsevat validointipalvelut edellyttävät dokumentin lataamisen verkkosivulle, eli siitä muodostuu identtinen kopio palveluun - kolmannelle, sopimuksen ulkopuoliselle osapuolelle. Jos sopimus on salainen ja sen osapuolilla on [[NDA|vaitiolosopimus]] siitä, sopimuksen lataaminen verkkopalveluun on todennäköisesti vatiolosopimuksen rikkomus ja voisi mahdollisesti pahimillaan laukaista sen sanktiot.
+
Verkossa sijaitsevat validointipalvelut edellyttävät asiakirjan lataamisen verkkosivulle, eli siitä muodostuu identtinen kopio palveluun - kolmannelle, asiakirjan ulkopuoliselle osapuolelle. Jos se on salainen ja sen osapuolilla on [[NDA|vaitiolosopimus]] siitä, asiakirjan lataaminen verkkopalveluun on todennäköisesti vatiolosopimuksen rikkomus ja voisi mahdollisesti pahimillaan laukaista sen sanktiot.
  
 
* [https://dvv.fineid.fi/fi/validation Digiviraston validontisivu]
 
* [https://dvv.fineid.fi/fi/validation Digiviraston validontisivu]

Versio 10. helmikuuta 2022 kello 13.25

Sähköisiä allekirjoituksia ja varmenteita voi validoida verkkopalveluissa tai omassa laitteessa siihen asennetulla ohjelmalla.

Ohjelmat

  • Adobe Acrobat osaa PDF-muodot, saatavilla Windows, macOS, Android
  • Okular osaa PDF-muodot, mukana Linux jakeluissa, rajoittunut allekirjoitusten tuki
  • qDigiDoc osaa DigiDoc-muodot, saatavilla Windows, macOS, Linux, Android, iPhone

Palvelut

Verkossa sijaitsevat validointipalvelut edellyttävät asiakirjan lataamisen verkkosivulle, eli siitä muodostuu identtinen kopio palveluun - kolmannelle, asiakirjan ulkopuoliselle osapuolelle. Jos se on salainen ja sen osapuolilla on vaitiolosopimus siitä, asiakirjan lataaminen verkkopalveluun on todennäköisesti vatiolosopimuksen rikkomus ja voisi mahdollisesti pahimillaan laukaista sen sanktiot.

Katso myös