Digitaalinen allekirjoittaminen ei käytännön syistä vastaa teknisesti täysin perinteistä käsin tehtyä allekirjoitusta jossa allekirjoitus tehdään itse paperiin jossa asiakirja on, vaan allekirjoitus tehdään sisällön yksilöllisestä ''[[tiiviste|tiivisteestä]]'' (''eng hash'') joka edustaa sisältöä. Lakiteknisesti on sama, allekirjoitetaanko koko asiakirjan sisältö vai sitä edustava yksilöllinen tiiviste.
Digitaalisessa allekirjoituksessa on oleellista:
* miten allekirjoitus tehdään
* missä muodossa se on ja miten se tallennetaan
=== WWW-selaimien allekirjoitusratkaisuja ===
Vuodesta 2002 lähtien on ollut käytössä eri teknisiä toteutuksia ja niitä on korvattu uudemmilla esimerkiksi ympäröivien ohjelmointirajapintojen ([[Middleware|middleware]], sovellukset) muuttuessa. Pluginit jotka aiemmin käyttivät Netscape rajapinta ([[NPAPI]], ''Netscape Plugin Application Programming Interface'') rajapintaa, on vaihdettu uudempiin jotka käyttävät Googlen kehittämää Chrome selain-API/rajapintaa.
Eri WWW-selaimien allekirjoitusratkaisuja:
'''MPollux DigiSign Client''' on [[Väestörekisterikeskus|Väestörekisterikeskuksen]] tarjoama C-kirjasto joka tukee Microsoftin [[Minidriver]] ja [[CNG]] rajapintoja eikä toimi Applen Mac OSX, iOS tai Linux -käyttöjärjestelmissä. Microsoftin käyttöjärjestelmissä itse allekirjoitusta ei tehdä erillisellä käyttöliittymällä vaan ratkaisu toteuttaa WWW-palvelimen työasemaan ja kyseistä allekirjoitustapaa toteuttava Web-palvelu lähettää allekirjoituspyynnön http://localhost:xxx URL:lla paikalliseen työasemaan josta tulee HTTP-protokollalla allekirjoitus-hash vastauksena. Mitä allekirjoituksella tehdään, olisi Web-palvelun tarjoajan asia. Toteutustapa on vähintäänkin erikoinen eikä se ole ilmeisesti missään tuotantokäytössä.