'''Viron valtio takaa kyseessä olevan henkilön henkilöllisyyden älykortilla olevalla varmenteella, mistään oleskeluluvasta tai henkilökortista - saati kansalaisuudesta ei ole kyse.''' Sähköinen henkilöllisyyden takaaminen on tavalliselle ihmisille vieras konsepti ja siten valtio päätti kutsua sitä harhaanjohtavasti e-oleskeluksi, mitä se ei kuitenkaan varsinaisesti ole. Koska varmenne on älykortilla, se tarvitsee älykortin lukijalaitteen tietokoneeseen. Ilman [[Kortinlukija|kortinlukijaa]] kortilla ei tee mitään.
__TOC__
Ei-asukkaan e-resident kortti:
* '''kortti myönnetään''', anomuksessa kysytään syytä mihin sitä tarvitsee. Se ei ole subjektiivinen oikeus.
__TOC__Koska kaikki kyseisen hankkeen tunnisteet takaavat yleensä ulkomaalaisen henkilöllisyyttä ja ensitunnistus on tehty ulkomaalaisesta henkilötunnisteesta, se tekee tunnisteista johdettuja, toisen tason tunnisteita jotka eivät ole yhtä luotettavia kuin esim saksalainen alkuperäinen tunniste.
== Palvelut ==
'''DigiDoc''' dokumenttien käsittely kattaa varmasti kymmeniä prosentteja virolaisesta asioinnista. Omassa tietokoneessa suoritetttavaa [[qDigiDoc]] ohjelmaa on voinut käyttää 2014 joulukuusta lähtien myös suomalaisella henkilökortilla. Jos verkkopalvelu tukee toimintoa, kyseisiä dokumentteja voi käsitellä myös web selaimella jos siihen on asennettu asianmukainen plugini. Suomalainen kortti on voimassa viisi vuotta ja on siten ihan järkevä hankinta koska käy myös henkkarista ja matkustusasiakirjasta.
Koska kaikki kyseisen hankkeen tunnisteet takaavat ulkomaalaisten henkilöllisyyttä ja ensitunnistus on tehty ulkomaalaisesta henkilötunnisteesta, se tekee tunnisteista johdettuja, toisen tason tunnisteita jotka eivät ole yhtä luotettavia kuin esim saksalainen alkuperäinen tunniste.
== Anominen ==