'''Suomi.fi''' koostuu kahdesta toiminnallisesta osasta: tunnistuksesta ja valtuuksista. Lisäksi käyttäjät voivat hoitaa asioitaan [https://suomi.fi suomi.fi] web-portaalissa.__NOTOC__== Tunnistus =='''suomi.fi-tunnistus ''' on julkishallinnon yhteinen tunnistuspalvelu, yksityisen jossa tunnistetaan Suomen kansalaiset ja Suomessa asuvat ihmiset julkisiin asiointipalveluihin. Yksityisen sektorin toimijat eivät voi liittyä siihentunnistusjärjestelmään ellei yhteisö ''hoida julkista hallintotehtävää itsenäisesti''. Sen avulla julkishallinnon asiointipalvelut saavat kaikki suomalaiset vahvat tunnistusvälineet käyttöönsä yhden rajapinnan kautta.
Vuoden 2018 syksystä lähtien suomi.fi -tunnistuksessa toimivat myös muiden Euroopan yhteisön jäsenmaiden vahvat tunnistusvälineet kun [[Digivirasto]] vastaa myös Suomen [[eIDAS]]-solmupisteen toteutuksesta ja tämä tullaan toteuttamaan osaksi Suomi.fi-tunnistusta<ref name='esuomi-20171024'>[https://esuomi.fi/suomi-fi-tunnistus-tunnistaa-pian-muutkin-kuin-suomalaiset/ Suomi.fi-tunnistus tunnistaa pian muutkin kuin suomalaiset] ''Suomi.fi-tunnistus laajenee vuonna 2018 siten, että tunnistautuminen on mahdollista myös muiden EU-maiden tunnistusvälineillä. Muutoksen myötä myös sellaiset henkilöt, joilla ei ole suomalaista tunnistautumisvälinettä, voivat käyttää Suomen julkishallinnon asiointipalveluja. Tällaisia ovat esimerkiksi maahanmuuttajat, Suomessa väliaikaisesti työskentelevät henkilöt sekä ulkosuomalaiset. Muutoksen taustalla on EU:n eIDAS-asetus, jonka mukaan syksyyn 2018 mennessä julkisen hallinnon on hyväksyttävä palveluissaan toisen jäsenvaltion tunnistusvälineiden käyttö silloin, kun ne vastaavat varmuustasoltaan oman maan tunnistautumisvälineitä.'' Viitattu: 2018-02-26</ref>
eIDAS-tunnistus ei ole käytännössä toteutunut [[Digiviraston]] [[Digivirasto/Notifikaatiosotku|notifikaatiosotkun]] takia.
== Valtuudet ==
== Portaali ==
'''Suomi.fi'''-sivustolla tarkoitetaan kansalaisportaalia jossa Suomessa asuva voi hoitaa asioitaan verkossa.