Windows

DigiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

<< takaisin

Windows on yleisin käyttöjärjestelmä ja eri sähköisen asioinnin ohjelmat toimivat siinä pääsääntöisesti hyvin. Yleisimmin käytetyt ohjelmat ovat Internet Explorer, Chrome, Firefox Web-selaimet ja Outlook -sähköpostiohjelma. Henkilökortin tuki tulee mPollux DigiSign Client ohjelman mukana jolla voi myös hallita kortin tunnuslukuja.

Terveydenhuollon henkilökorttia on mahdollista käyttää Microsoftin toimialueeseen kirjautumisessa.

Windowsissa varmenteet ovat yleensä PKCS#12 -muodossa (*.pfx, *.p12) ja se tukee myös PKCS#7 (*.p7b) ja MSCS (*.sst) muotoja.


Sisällysluettelo

Korttiajuri

Henkilökortti tarvitsee toimiakseen ns ATR-ajurin jonka lataaminen verkosta pitäisi tapahtua automaattisesti korttia ensimmäisen kerran kytkettäessä lukijalaitteeseen. Lataustapahtumasta aukeaa oma info-ikkuna ruudulle.

Varmennevarasto

Certificate Manager (certmgr.msc) on Windowsin varmenteiden hallintaohjelma. Sillä voi mm lisätä Väestörekisterikeskuksen juurivarmenteen jos sitä ei Windowsissa vielä ole.

Mozilla-projektin ohjelmat kuten Firefox ja Thunderbird eivät käytä Certificate Manager varmennevarastoa, kaikki toimenpiteet tulee erikseen toistaa näissä ohjelmissa niin haluttaessa.

Versiokohtaista


Katso myös

<< takaisin

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Työkalut