Ero sivun ”MPASS” versioiden välillä

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''MPASS''' (''?'') on Väestörekisterikeskuksen rakentama sosiaalisen median tunnuksia ja muita heikon tunnistuksen lähteitä hyväksikäyttävä tun...)
 
 
(6 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
'''MPASS''' (''?'') on [[Väestörekisterikeskus|Väestörekisterikeskuksen]] rakentama sosiaalisen median tunnuksia ja muita heikon tunnistuksen lähteitä hyväksikäyttävä tunnistusratkaisu. Tunnistustapa on kehitetty mm opetustoimen käyttöön jossa koululaisilla ei ole vahvaa tunnistusvälinettä käytössään.
+
'''MPASS''' (''Multi Pass'') on [[Väestörekisterikeskus|Väestörekisterikeskuksen]] rakentama sosiaalisen median tunnuksia ja muita heikon tunnistuksen lähteitä hyväksikäyttävä tunnistusratkaisu. Tunnistustapa on kehitetty mm opetustoimen käyttöön jossa koululaisilla ei ole vahvaa tunnistusvälinettä käytössään.
  
Tunnistuslähteinä mm Oppijan Avain, Facebook, Google ja Twitter ([[Yle|YLE Tunnus]] ja Wilma-tunnus riippuvat Ylen ja Starsoftin toimista).
+
Tunnistuslähteinä mm Oppijan Avain, Facebook, Google ja Twitter ([[Yle|YLE Tunnus]] ja Wilma-tunnus. '''Koska mikään näistä lähteistä ei ole ensitunnistettu, eli mitenkään tunnista oikeaa henkilöllisyyttä, niistä johdettu MPASS-tunnus ei myöskään todista muuta kuin lähteen tai sen taustalla olevan sähköpostiosoitteen olemassaolon'''. Samalla henkilöllä voi olla useita tunnuksia ja niitä voi tarvittaessa vaihtaa ja luoda lisää.
 +
 
 +
Järjestelmä on rakennettu [[OKM]] (''Opetus- ja kulttuuriministeriö'') ohjauksessa Valtionvarainministeriön rahoituksella, [[Palveluväylä]]-tunnistautuminen hankkeen kanssa yhteistyössä, teknisen toteutuksen on tehnyt [[CSC]] .
 +
 
 +
== Katso myös ==
 +
* [[Luettelo tunnisteista]]
 +
 
 +
== Aiheesta muualla ==
 +
* [http://mpass.fi mpass.fi] - aiheen infosivu
  
  
 
[[Luokka:Tunnistus]]
 
[[Luokka:Tunnistus]]

Nykyinen versio 25. marraskuuta 2016 kello 10.20

MPASS (Multi Pass) on Väestörekisterikeskuksen rakentama sosiaalisen median tunnuksia ja muita heikon tunnistuksen lähteitä hyväksikäyttävä tunnistusratkaisu. Tunnistustapa on kehitetty mm opetustoimen käyttöön jossa koululaisilla ei ole vahvaa tunnistusvälinettä käytössään.

Tunnistuslähteinä mm Oppijan Avain, Facebook, Google ja Twitter (YLE Tunnus ja Wilma-tunnus. Koska mikään näistä lähteistä ei ole ensitunnistettu, eli mitenkään tunnista oikeaa henkilöllisyyttä, niistä johdettu MPASS-tunnus ei myöskään todista muuta kuin lähteen tai sen taustalla olevan sähköpostiosoitteen olemassaolon. Samalla henkilöllä voi olla useita tunnuksia ja niitä voi tarvittaessa vaihtaa ja luoda lisää.

Järjestelmä on rakennettu OKM (Opetus- ja kulttuuriministeriö) ohjauksessa Valtionvarainministeriön rahoituksella, Palveluväylä-tunnistautuminen hankkeen kanssa yhteistyössä, teknisen toteutuksen on tehnyt CSC .

Katso myös

Aiheesta muualla