Yle

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yle (Yleisradio) on Suomen valtion yleisradioyhtiö.


Yle tunnus

Yle-tunnusta rekisteröitäessä kysytään käyttäjän tietoja, kuten sukupuolikasta tai sen väliltä.

Yleisradion palvelut käyttävät Ylen kehittämää Yle tunnusta jota hyödynnetään palvelun yksilöimisessä ja sisältöjen jakelun rajoittamisessa vastaamaan Ylen sopimia jakeluoikeuksia ja Euroopan unionin siirrettävyysasetusta niiden käyttäjien osalta joiden kotipaikka on yhteisön alueella. Kotipaikan vahvistaminen edellyttää sisäänkirjautuneen henkilön omien tietojen ja asuinmaan väestötietojärjestelmästä löytyvän asuinpaikan sitomista toisiinsa suomi.fi tunnistautumisella.

Sitomista ei tarvitsisi tehdä jos Yle tarjoaisi Suomi.fi-tunnistamisen tai suoraan henkilökortin yhtenä sisäänkirjautumistapana, mutta se ei ole mahdollista jotta kirjautuminen olisi mahdollisimman vaivatonta suomalaisille, eli ylimääräisen käyttäjätunnuksen ja salasanan muistamista.

Yle tarjoaa jatkossa Yle Tunnuksensa myös muiden verkkopalveluiden käyttöön[1]

Yhteystiedot: yle.tunnus@yle.fi

Katso myös


Lähteet

  1. yle.fi 2015-11-11: Yle edistämään digitalisaatiota Yle haluaa kantaa kortensa kekoon tarjoamalla Yle Tunnuksen avoimesti myös muiden suomalaisten toimijoiden käyttöön. Yle Tunnus on käyttäjätunnus, jolla voi rekisteröityä Yleisradion verkkopalveluiden käyttäjäksi. Viitattu: 2015-11-11.