Digitaalinen henkilöllisyys

Kohteesta DigiWiki
Versio hetkellä 30. huhtikuuta 2024 kello 11.15 – tehnyt TOSSAVAINEN ATRO 136964277 (keskustelu | muokkaukset) (sählän poisto)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Digitaalinen henkilöllisyys hankkeen päämääränä on tuottaa väestölle uusi valtiollinen mobiililaitteessa toimiva ohjelmistollinen tunnistusväline. Mobiilisovelluksen tarkoituksena ei ole korvata henkilökortilla olevaa kansalaisvarmennetta, vaan toimia sen rinnalla. Sovellukseen ei ole tulossa sähköisen allekirjoituksen toimintoa, vaan se tulee toimimaan pelkkänä tunnistusvälineenä. Täten sillä ei olisi tarkoituskaan korvata/tarjota henkilökortin kansalaisvarmenteen koko toiminnallisuutta.

Uuden tunnistusvälineen kohderyhmät myös poikkeavat joiltakin osin nykyisestä kansalaisvarmenteesta, kuten alaikäiset joille on henkilökortin ikärajoitusten takia rakennettu MPASS-tunnistusjärjestelmä.

Digivirasto ilmoitti LinkedInissä[1] toteuttavansa digitaalisen identiteettilompakon suomalaisten käyttöön. Lompakko on tarkoitus ottaa käyttöön 2026. Yleisön kysyessä, mikä tunniste lompakosta tulee ulospäin, Digiviraston sosiaalisen median tili vastasi käytetyn tunnisteen olevan HETU.

Katso myös

Aiheesta muualla

  • Digi- ja väestötietoviraston LinkedIn-julkaisu 29.4.2024 Toteutamme digitaalisen identiteettilompakon suomalaisten käyttöön. Viitattu: 20240430