SATU

Kohteesta DigiWiki
Versio hetkellä 1. kesäkuuta 2015 kello 09.17 – tehnyt TUOMALA JUHA 10000350X (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: '''SATU''' (''sähköinen asiointitunnus'') on toinen, vuonna 199? Suomessa käyttöönotettu henkilöä yksilöivä tunnus. Tunnus luodaan henkilölle hänen anoessaan esimmäist...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

SATU (sähköinen asiointitunnus) on toinen, vuonna 199? Suomessa käyttöönotettu henkilöä yksilöivä tunnus. Tunnus luodaan henkilölle hänen anoessaan esimmäistä kertaa henkilötunnistetta joka sisältää sellaisen. Tästä johtuen jokaisella suomalaisella ei ole SATU-tunnistetta koska mikään henkilötunniste ei ole pakollinen.

Verrattuna HETU-tunnukseen, SATU on kokonaisluku joka loppuu tarkistussummaan. Tunnukseen ei ole koodattu henkilön tietoja kuten syntymäaikaa tai sukupuolta, vaan se kasvaa tunnusten myöntämisjärjestyksessä.

Ensimmäinen SATU-tunniste, numero yksi - myönnettiin tunnisteen käyttöönottovaiheessa pääministerinä olleelle Paavo Lipposelle. Lipposen tunniste on sittemmin vanhentunut, mutta hänen tunnus numero yksi säilyy koko elämän.

SATU-tunnus löytyy henkilökortista, passista(?) ja matkaviestimissä käytetystä mobiilivarmenteesta.