Google/Android

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Android on Googlen tekemä mobiilikäyttöjärjestelmä jota käytetään monessa eri valmistajan, kuten Samsungin mobiililaitteissa.


Henkilökortti

Android-laitteilla voi käyttää suomalaista henkilökorttia joko USB-, Bluetooth- liitäntäisillä kortinlukijalla tai ilman kortinlukijaa langattomasti NFC-tuella varustettuja kortteja jotka ovat vuonna 2017 tai myöhemmin liikkeelle laskettuja - edellyttäen, että käytettävässä mobiililaitteessa on myös kyseinen NFC-tuki.

Lukijalaite

Tällä hetkellä ACS ja SCM/Identiv USB- ja Bluetooth liitäntäiset lukijat ovat toimivia ja tuettuja. Myös normaalit USB-liitäntäiset CCID-normin mukaiset lukijalaitteet voi liittää mobiililaitteeseen USB-A tai USB-B-mini adapterilla/adapterikaapelilla.

Bluetooth Low Energy (BLE) lukijat ACS-valmistajalta ovat myös tuettuja jos mobiililaitteen Andorid versio on 4.3 tai uudempi. Luonnollisesti myös mobiliilaitteessa tulee olla BLE-tuki.

Kokeiltuja ja toimiviksi havaittuja lukijalaitteita:

Ohjelmisto

Väestörekisterikeskus on teettänyt kortin käyttöä varten SCS-allekirjoitussovellus (Signature Creation Service, SCS) nimisen ohjelman. Allekirjoitussovellus toimii Androidin vakioselaimella ilman lisälaajennoksia. Tällä hetkellä SCS-sovelluksessa ei ole rajoituksia mikä verkkosivusto voi pyytää allekirjoitusta.

Sovellus ei toimi jos käyttöjärjestelmä on ns rooted.

Sovellus löytyy Googlen ohjelmavarastosta linkistä:

Aktivointi ja kokeilu