Lista varmentajista

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varmentajia on julkisia ja kaupallisia joista jälkimmäiset ovat ehdottomasti enemmän käytettyjä. Osa varmentajista toimii ainoastaan kyseisellä toimialalla, osa tekee varmennepalvelua osana sitä sivuavaa muuta liiketoimintaa. Teleoperaattorit toimivat usein varmentajina. Yksi merkittävin varmentajan ominaisuus on sen tunnustettavuus, kuinka moni loppukäyttäjän tuote (web selain, käyttöjärjestelmä) on lisännyt sen tuotteeseensa. Jos varmentajaa ei ole tuotteessa, sen puute aiheuttaa virheilmoituksen. Varmentajan tuen voi lisätä jälkikäteen, mutta se edellyttää asiantuntemusta.

Varmennetyypit

EV Validation (Extended Validation Certificate) on uudehko varmentamisen taso jossa taataan palvelun oikeellisuus myös juridisten dokumenttien avulla. EV-varmenteet ovat kalliinpia eikä niissä sallita wildcard-laitenimeä.

Valtiot

maa palvelu tuottaja hinta kesto (kk) huomiot
Suomi dvv.fi Digivirasto Tarkempi tuote on palveluvarmenteiden palvelinvarmenne

Kaupalliset

Maksuttomat

palvelu tuottaja juuri-CA jokerittoman
kesto (kk)
API:t huomiot
startssl.com startcom.org Palvelu on lopetettu.
letsencrypt.org 3
alwaysonssl.com Certcenter AG 12 HTTP-POST, Go, Python, Php Palvelu on lopetettu.
cacert.org Yhteisö / komitea Selainvalmistajat eivät halua lisätä luottosuhdetta valmiiksi.

Huomionarvoista, että startcom on pudonnut yleisten selainvalmistajien (Chrome, Firefox, Safari) luotettujen varmennetarjoajien listalta varmenne-epäselvyyksiensä vuoksi, eikä ole lähitulevaisuudessa nähtävissä startcomin pääsyä niille takaisin.

Alwaysonssl tarjoaa tällä hetkellä jokerittoman sertifikaatin vuodeksi kerrallaan.

Aiheesta muualla