Ero sivun ”Firefox” versioiden välillä

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 49: Rivi 49:
 
'''Error code: SEC_ERROR_INPUT_LEN''' tulee [[NSS]]-kirjastosta kun sille syötetty varmenne on liian pitkä. Virolaisella kortilla oleva Elliptic Curve -varmenne ei jostain syystä kelpaa ko kirjastolle.
 
'''Error code: SEC_ERROR_INPUT_LEN''' tulee [[NSS]]-kirjastosta kun sille syötetty varmenne on liian pitkä. Virolaisella kortilla oleva Elliptic Curve -varmenne ei jostain syystä kelpaa ko kirjastolle.
  
Jos '''chrome-token-signing''' allekirjoitus ei toimi, siihen saattaa auttaa disabloida plugin asetuksista ja sallia se uudelleen.
+
Jos '''chrome-token-signing''' allekirjoitus ei toimi, siihen saattaa auttaa disabloida plugin asetuksista ja sallia se uudelleen. Kyseinen laajennos toimii OpenSC opensc-onepin.so pluginin kansssa vaikka plugin vihjaa ettei se tue kuin ensimmäistä varmennetta.
  
 
== Katso myös ==
 
== Katso myös ==

Versio 12. helmikuuta 2022 kello 15.42

<< takaisin

FireFox

Kuvaus Web selain
Käyttöliittymä GUI
Lisenssi
Kotisivu mozilla.org/firefox

Firefox on Mozilla-projektin web-selain. Sähköisen asioinnin kannalta Firefox on ollut niitä harvoja joka on aina tukenut ulkoisilla, laitteistopohjaisilla turvalaitteilla kuten henkilökortilla käytettäviä varmenteita. Tämä on mahdollistanut tunnistamisen ja allekirjoittamisen verkkopalveluissa.

Mozilla-projektin ohjelmistot käyttävät heidän omaa NSS (Network Security Services) -kirjastoansa varmenteiden hallintaan. Käyttöjärjestelmissä joissa on järjestelmän mukana tullut eri varmenneratkaisu (kuten Microsoft Windows), tulee varmenteet käsitellä erikseen NSS-työkaluilla jotta niitä voi käyttää Firefox ja Thunderbird ohjelmissa. Käytännön toimenpide voisi olla Väestörekisterikeskuksen juurivarmenteen (CA certificate) lisääminen ja sille luottamuksen myöntäminen Firefoxia käytettäessä.

Versiokohtaista:


Tunnistusasetukset

Tunnistustuki löytyy selaimesta: Muokkaa -> Asetukset -> Tietosuoja ja turvallisuus -> Turvallisuuslaitteet

Firefox asetuksien tietoturvalaitteet jossa ladattuna OpenSC ohjelmiston PKCS#11-laajennos USB-kortinlukijalle. Kuvassa näkyvät tietokoneen kaksi Gemalto-kortinlukijaa joissa toisessa on henkilökortti. p11-kit laajennus on pois käytöstä.

Firefox tukee varmennevarastoja pkcs#11-määritysten mukaisesti ja OpenSC-ohjelmiston mukana tulevia pkcs#11-laajennoksia. Niistä on kaksi versiota, normaali opensc-pkcs11.so ja NonRepudiation-ongelman takia luotu onepin-opensc-pkcs11.so joka estää varmennekortin muiden kuin ensimmäisen (tunnistusvarmenteen) PIN-koodin kyselyn. Suomen henkilökortilla olevien kahden henkilövarmenteen ja juurivarmentimien takia selaimessa pitää käyttää onepin-opensc-pkcs11.so versiota.

p11-kit abstraktio-rajapintaa käyttävissä Linux-jakeluissa korttien tunnistustuki asentuu automaattisesti Firefox ja Thunderbird ohjelmiin. Tällöin selaimelle ei tarvitse eikä pidä tehdä mitään, ei myöskään itse käsin lisätä OpenSC-laajennoksia. p11-kit saattaa vaatia asetusten muuttamista jotka selviävät sen omalta sivulta.

Versio 57

<html><a href="about:preferences#privacy">about:preferences#privacy</a></html>


https://www.mediawiki.org/wiki/HTML_restriction

Versio 58 Quantum

Laajennokset chrome-token-signing ja firefox-pkcs11-loader ladattuina Firefoxiin mahdollistavat allekirjoitukset allekirjoitusvarmenteella (PIN2).

Laajennokset chrome-token-signing ja firefox-pkcs11-loader tulee olla ladattuina jos halutaan allekirjoittaa selaimella.

Virhekoodit

Error code: SEC_ERROR_INPUT_LEN tulee NSS-kirjastosta kun sille syötetty varmenne on liian pitkä. Virolaisella kortilla oleva Elliptic Curve -varmenne ei jostain syystä kelpaa ko kirjastolle.

Jos chrome-token-signing allekirjoitus ei toimi, siihen saattaa auttaa disabloida plugin asetuksista ja sallia se uudelleen. Kyseinen laajennos toimii OpenSC opensc-onepin.so pluginin kansssa vaikka plugin vihjaa ettei se tue kuin ensimmäistä varmennetta.

Katso myös

<< takaisin