Apache

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Apache nimellä tarkoitetaan puhekielessä yleensä Apache-projektin web-palvelinohjelmistoa, eli Apache Httpd palvelinta. Se on laajasti käytetty ja monipuolinen, avoimella lisenssillä saatavilla oleva ohjelmisto.

Palvelun omistaja voi lisätä palveluunsa henkilökortteihin perustuvan vahvan tunnistamisen maksutta ja pienellä vaivalla. Myös sen käyttö on ilmaista, asioijat ovat itse maksaneet henkilökorttinsa ja muut taustapalvelut maksetaan verovaroista. Tämän jälkeen asioijasta tiedetään hänen SATU-tunnus palvelussa ja haluttaessa sen avulla voidaan selvittää myös henkilön HETU-tunnus Digiviraston maksullisesta kyselypalvelusta, mutta se ei ole toiminnan kannalta pakollista jos pelkkä SATU-tunnus riittää.

Vaadittavat muutostyöt ovat osaavalle palvelunrakentajalle helppoja ja perustuvat jo pitkään käytettyihin tekniikoihin joiden kanssa on totuttu toimimaan.

Ohjeet perusasetuksista löytyvät sivulta Tekniikka/Apache/2.4 ja osaava palvelun kehittäjä voi soveltaa niitä oman tarpeensa mukaisesti.

Katso myös

Aiheesta muualla