Siirto

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Palvelun nimi on Siirto, joskin sen yhteydessä käytetään usein mobiilisiirto aihetunnistetta.

Siirto on suomalainen käyttäjien välisiin ja maksuihin tarkoitettu rahansiirto- ja maksujärjestelmä joka aukeaa maaliskuussa 2017. Palvelun on tarkoitus tuoda vaihtoehto korttimaksamiselle kaupoissa ja verkkoasioinnissa. Sen käyttäjät eritellään puhelinnumeroilla eikä luottokorttia tarvita. Tapahtumat ovat viiveettömiä, siirretty summa näkyy sekunneissa saajan tilillä koska järjestelmä perustuu Automatian taustajärjestelmään[1]. Palvelun hinnoittelua ei ole julkistettu, mutta sen on arveltu olevan ilmainen ainakin käyttäjilleen[2].

Alkuvaiheessa mukana olevia pankkeja ovat Osuuspankki, Nordea, S-pankki ja Aktia. Maksuliikenneoperaattoreita Maksuturva, Nets, Paytrail.

Siirto Infograafi.jpg

Palvelu noudattaa EU:n PSD2-määrityksiä mikä tarkoittaa, että sille voi muutkin luoda sovelluksia koska palvelun ja päätelaitteiden yhteyskäytäntö on standardoitu.

[2] [3] [1]

Katso myös

Lähteet

  1. 1,0 1,1 2016-11-16 tieto.fi Pankkien digitalisaatio etenee – Tieto kehittää Suomen ensimmäisen reaaliaikaisen mobiilimaksujärjestelmän Automatialle Siirto-järjestelmän kautta lisensoitu maksupalveluntarjoaja – joka voi olla taustaltaan pankki, kauppa, verkkokauppa tai muu yritys – pystyy tarjoamaan useiden pankkien asiakkaita tukevan mobiilimaksupalvelun yhden sovelluksen kautta. järjestelmä noudattaa jo vuonna 2018 voimaan tulevia PSD2-säännöksiä Teemme suomalaista maksupalveluhistoriaa ja mahdollistamme kuluttajille rahan siirron eri pankkien välillä sekunneissa. pankit ja muut maksupalveluntarjoajat tuovat markkinoille palveluita, jotka mahdollistavat suomalaisille kuluttajille reaaliaikaisen rahansiirron kaupassa, verkkokaupassa ja ”kännykästä kännykkään” eri pankkien välillä. Uusi reaaliaikainen mobiilimaksu tulee korvaamaan käteisen käyttöä kuluttajien välillä sekä tuo vaihtoehdon korttimaksamiselle kaupassa ja verkkokaupassa. Siirto-teknologian ansiosta loppukäyttäjät tarvitsevat rahan lähettämiseen tai vastaanottamiseen vain matkapuhelinnumeron, ja kaikki rahasiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti käyttäjän pankkitililtä. Uusi palvelu toimii kaikilla Automatian Siirto-maksualustaa käyttävillä maksupalveluntarjoajilla. Viitattu: 2016-11-16
  2. 2,0 2,1 2016-11-16 hs.fi Suurimmat pankit tuovat reaaliaikaisen kännykkätilisiirron käyttöön heti maaliskuussa Uuden pankkien itse luoman palvelun hinnoittelusta ei ole tietoa, mutta muiden maiden vastaavien kokemusten perusteella siitä tulee todennäköisesti ilmainen. Esimerkiksi Ruotsissa ja Britanniassa on jo käytössä vastaava palvelu. Viitattu: 2016-11-16
  3. 2016-11-16 nordea.com: ”Kännykästä kännykkään” maksaminen mahdolliseksi maaliskuussa Viitattu: 2016-11-16

Aiheesta muualla