Etusivu

Kohteesta DigiWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
AJANKOHTAISTA

lisää...

Digitalisaatio (puhekielessä digisaatio) tarkoittaa perinteisten asioiden tekemistä tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyödyntäen. Digitalisaatiolla voi saavuttaa isoja säästöjä ajankäytössä ja kustannuksissa sekä vähentää ympäristön kuormitusta.

Sivuston tarkoitus on lisätä suomalaisten tietoja ja taitoja digitalisaatioon liittyvissä asioissa jakamalla siihen liittyviä aiheita suomen kielellä. Aihepiiri on laaja, mutta sen pääpaino on loppukäyttäjän tarvitsemassa ohjeistuksessa ja palveluiden rakentamisen ohjeistuksessa niiltä osin, kun luotettava asiointi vaatii - tunnistaminen, allekirjoittaminen ja siihen liittyvät yhteiskunnan taustajärjestelmät, normit ja lait. Vapaamuotoiset ohjeet eivät kuulu esimerkiksi Wikipediaan, siksi Juha Tuomala perusti tämän omaksi sivustokseen kaikkien muokattavaksi.

Suositeltavia sivuja

Sisältö


Sisäänkirjautuminen toimii taas henkilökortilla. Laajennos on kesken, kirjautuminen tapahtuu klikkaamalla Suomen lippua. Organisaation Web-suodatin saattaa estää saitille kirjautumisen - jos filtteri rikkoo TLS-liikenteen (ts. jos "salatuksi" luultua liikennettä tosiasiassa tarkkaillaan), sertifikaatin käyttö ei ole mahdollista.